KESKIVIIKKO 3.8.

KESKIVIIKKO 3.8. 2022

10.00 PIKKU-ZLATAN JA LEMPPARIENO

11.30  MAJA LAPSUUDEN REUNALLA

13.00  JANE B. FOR AGNÈS V.

15.00  JANE BY CHARLOTTE

17.00  PERUNA - Tekijävieraana ohjaaja Joona Tena!

19.30  EVERYTHING EVERYWHERE ALL AT ONCE

 

< - -  TIISTAIN 2.8. OHJELMA                    TORSTAIN 4.8. OHJELMA  - - >

 

Lipunmyynti on alkanut! 

Nettilipun kautta löydät:  

- Näytöskohtaiset liput (10€/kpl)  

- 10 näytöksen sarjaliput (75€)  

SARJALIPUN KÄYTTÖOHJE:  

- Osta 10x sarjalippusi Nettilipun kautta. Sen jälkeen voit:  

a. käydä Kinossa vaihtamassa sarjalippusi näytöskohtaisiin lippuihin  

b. meilata Kinoon kopio sähköpostitse tulleesta sarjalipusta sekä omat leffavalinnat. Saat paluupostissa näytöskohtaisia lippuja, jotka voit näyttää puhelimen ruudulta sisään tullessa!   

Sarjalippu (10 elokuvaa = 75€) ei ole henkilökohtainen, eli sitä voi käyttää yhdessä myös perhe tai ystäväjoukko.

10.00 PIKKU-ZLATAN JA LEMPPARIENO

Ruotsi 2022 / S / 1h 20min

Ohjaus: Christian Lo

Rooleissa: Agnes Colliander, Simon J. Berger, Inger Nilsson

Ella pitää jalkapallosta. Hän pitää myös Tommysta, joka on hänen lempparieno ja ehdottomasti myös lemppari-ihminen. Ainoa, jonka kanssa hän sopii yhteen. He ovat samaa mieltä kaikesta. Ella, eli Pikku-Zlatan, järkkää itselleen unelmaviikon Tommyn luona, kun hänen vanhempansa ovat matkalla. Nyt he voivat keksiä kaikenlaista hauskaa kahdestaan! Unelmaviikko jää kuitenkin lyhyeksi, kun Steve, Tommyn uusi poikaystävä, ilmestyy ovelle. Mustasukkaisuus valtaa Ellan ja hän tekee kaikkensa päästäkseen eroon häiriköstä. Ella saa odottamatonta apua luokkakaveriltaan Otolta, joka toivoo, että hänkin jonain päivänä löytäisi ikioman bestiksen. Pikku-Zlatan ja lempparieno on ruotsalainen perhe-elokuva, joka perustuu Pija Lindenbaumin suosittuun lastenkirjaan, joka on suomeksi julkaistu nimellä Pikku-litti ja lempparieno. Lindenbaumin nokkela huumori ja lämpö toimivat loistavasti myös elokuvana!

Levittäjä: Kinoscreen Illusion - kiitos! :)

11.30 MAJA LAPSUUDEN REUNALLA (Petite Maman)

Ranska 2022 / K7 / 1h 12min

Ohjaus: Celine Sciamma

Rooleissa: Joséphine Sanz, Gabrielle Sanz

Maja lapsuuden reunalla on Nuoren naisen muotokuva -elokuvalla maailmankartalle lennähtäneen Céline Sciamman uusin elokuva: taianomainen katsaus lapsuuteen, muistiin ja ystävyyteen – ja samalla oodi äideille ja tyttärille.

8-vuotias Nelly (Joséphine Sanz) on juuri menettänyt isoäitinsä. Hän matkustaa vanhempineen isoäidin kotitaloon, joka pitää tyhjentää. Kaapit ovat täynnä Nellyn äidin lapsuusmuistoja. Nelly yrittää niiden avulla ja äidiltä kyselemällä luoda kuvaa, millainen äiti on ollut lapsena. Äiti ei kuitenkaan ole kovin vastaanottavainen, sillä hän on keskellä suruprosessia. Eräänä aamuna Nelly lähtee kävelylle lähimetsään ja kohtaa siellä ikäisensä ja näköisensä tytön, rakentamassa äitinsä lapsuudenmajaa.

Levittäjä: Cinemanse - kiitos! ♥

Liput täältä!

13.00 JANE B. FOR AGNÈS V. (Jane B par Agnès V.)

Yhdysvallat 1988 / K7 / 1h 29min ((DOKUMENTTI)

Ohjaus: Agnès Varda

Rooleissa: Jane Birkin

Jane Birkin (Blow-UpJe t’aime moi non plusKuolema NiililläJane by Charlotte) on legendaarinen laulaja ja näyttelijä, joka teki entréensä myrskyn lailla eurooppalaisen elokuvan kulta-aikana. Agnès Varda on tinkimätön auteur, joka pitkän uransa aikana keksi niin elokuvataiteen kuin itsensäkin yhä uudestaan ja uudestaan. Jane B. for Agnès V. on Vardan ekspressionistinen muotokuva Birkinista vuodelta 1988. Varda sekoittaa haastatteluja vinjetteihin, joissa Birkin pääsee esittämään täyden repertuaarinsa.

Aiemmin Suomessa esittämätön Jane B. for Agnès V. on restauroitu alkuperäisistä kameranegatiiveista Vardan henkilökohtaisessa valvonnassa.

Levittäjä: ELKE - kiitos! ♥

Liput täältä!

15.00 JANE BY CHARLOTTE

Yhdysvallat 2021 / S / 1h 26min (DOKUMENTTI)

Ohjaus: Charlotte Gainsbourg

Jane Birkin, yksi viime vuosisadan eurooppalaisen kulttuurin suurista tyyli-ikoneista, on hänen oman tyttärensä Charlotte Gainsbourgin kuvattavana tässä riisutussa ja intiimissä dokumentissa. Tuloksena on ainutlaatuinen kurkistus myyttiseen julkkisperheeseen sekä rehellinen ja vilpitön tilinteko äidin ja tyttären välisestä suhteesta. Mietteitä ikääntymisestä, kauneudesta ja kuuluisuudesta kahdelta perheenjäseneltä, jotka molemmat sattuvat olemaan eläviä legendoja.

Levittäjä: ELKE - kiitos! ♥

Liput täältä!

17.00 PERUNA

Suomi 2021 / K7 / 1h 49min

Ohjaus: Joona Tena

Rooleissa: Joonas Nordman, Kari Hietalahti ja Kari Ketonen

HUOM! Näytöksessä tekijävieraana ohjaaja Joona Tena!

Untamo (Joonas Nordman) on innovatiivinen nörtti, jonka kehitysvisioita ei ymmärretä lainkaan Hevonperän kylässä, 1600-luvun Suomessa. Työ linnan puhtaanapidossa ei tyydytä nuoren miehen kunnianhimoa ja hän on ahdistunut taantuneen kotipaikkansa jämähtäneestä näköalattomuudesta.

Untamo pääsee kauppakaravaanin mukana Turkuun ja tutustuu uuteen säätyyn, nuoriin jotka intoilevat yrittäjyydestä. Heille koko maailma tuntuu olevan auki, kukaan ei ole taustansa vanki ja kaikki on mahdollista.

Tästä alkaa Untamon kivikkoinen tie yrittäjäksi. Parin kokeilun jälkeen tuotteeksi valikoituu upouusi mukulakasvi maapäärynä eli peruna. Untamon pitää enää keksiä miten myydä perunaa suomalaisille, joiden mielestä naurista parempaa ei ole.

Levittäjä: SF Studios - kiitos!

19.30 EVERYTHING EVERYWHERE ALL AT ONCE

Yhdysvallat 2022 / K16 / 2h 19min

Ohjaus: Daniels

Rooleissa Michelle Yeoh, Stephanie Tsu, Jamie Lee Curtis

Daniel Kwanin ja Daniel Scheinertin, yhteisnimellä Daniels, ohjaama hauska ja törkeän sydämellinen scifi-toimintaseikkailu naisesta (Michelle Yeoh), joka ei kykene hoitamaan verojaan. Nainen päätyy hullunkuriseen seikkailuun, jossa hän, ja ainoastaan hän, kykenee pelastamaan maailman tutkimalla elämäänsä liittyviä multiversumeja.

Letterboxdin Top 250 -listauksessa kärkisijalle yltänyt mielikuvituksellinen, liikuttava, yleisöt ja kriitikot ympäri maailman hurmannut Everything Everywhere All at Once on kevään ehdoton elokuvatapaus.

Levittäjä: Cinemanse - kiitos! ♥

Liput täältä!