SUNNUNTAI 4.8.

HUOM! Ilokuvafestivaalin päivämäärät tänä vuonna ovat 1.-4.8.2024!

Ohjelmisto julkistetaan kesäkuun puolivälin jälkeen ja lipunmyynti alkaa heinäkuun alussa.

Voit lähettää toukokuun ajan toivomuksia elokuvista: roosa@me.com - laitathan otsikoksi: ILOKUVATOIVE!

-

KIITÄMME TAITEEN KESKUSTOIMIKUNTAA, MÄNTYHARJUN KUNTAA & KINOA,  JOUTSAN KUNTAA & KINOA, SYSMÄN KUNTAA & KINOA sekä KAHVILA KANELIÄSSÄÄ! ❤

P.S. Muutokset mahdollisia ja jopa todennäköisiä! ❤ 

10.00 RAKKAANI MERIKAPTEENI (My Sailor, My Love)

Suomi 2022 / S / 1h 43min

Ohjaus: Klaus Härö

Rooleissa: James Cosmo, Brid Brennan, Catherine Walker

'Koskaan ei ole liian myöhäistä rakastaa'.  Rakkaani merikapteeni on ohjaaja Klaus Härön koskettava draamaelokuva viimeisestä rakkaudesta.

Howard, eläköitynyt merikapteeni ja leskimies asuu talossan meren rannalla. Hänen aikuinen tyttärensä Grace palkkaa isälleen kodinhoitajan, jo kypsään ikään varttuneen Annien. Jääräpäinen ja sulkeutunut Howard ei aluksi hyväksy uutta kodinhoitajaansa, mutta vähitellen hänen sydämensä avautuu ja hän antaa viimeiselle rakkaudelle mahdollisuuden.
Samaan aikaan Grace käy läpi omia kriisejään, eikä hyväksy isänsä suhdetta. Grace tuntee jääneensä lapsena ilman isänsä rakkautta ja kokee jäävänsä jälleen sen ulkopuolelle. Annie joutuu kohtaamaan Howardin ja Gracen menneisyyden, Howard ja Grace puolestaan omat vajavaisuutensa.
 

Levittäjä: Nordisk Films, kiitos! ♥

12.30 DANCING QUEEN

Norja 2023 / S / 1h 30 min

Ohjaus: Aurora Gossé

12-vuotias Miina sekoaa kun kuuluisa hiphop-tanssija ED Win muuttaa kaupunkiin ja aloittaa hänen koulussaan. Miina rakastuu ja kun ED ilmoittaa perustavansa uuden tanssiryhmän kaupungin tanssikilpailua varten, Miina päättä mennä koe-esiintymiseen. Ongelma on vain, että hän ei osaa tanssia. Feelgood-elokuva koko perheelle. Elokuva rakkaudesta, tanssista ja siitä että pitää joskus uskaltaa heittäytyä tuntemattomaan saadakseen sen mitä haluaa.

Levitys: KinoScreen Illusion, kiitos!

14.45 BOOK CLUB .2 - UUSI LUKU (Book Club 2 - New Chapter)

Yhdysvallat 2022 / K7 / 2h 02min

Ohjaus: Bill Holderman

Odotetussa jatko-osassa Book Club:ista tutut ystävättäret suuntaavat lukupiirinsä ainutlaatuiselle hemmottelumatkalle Italiaan. Kun asiat karkaavat raiteiltaan ja salaisuudet alkavat paljastua, muuttuu rentouttavaksi tarkoitettu lomamatka ikimuistoiseksi seikkailuksi Italian halki.

Levittäjä: Finnkinon elokuvalevitys, kiitos! ♥

17.00 COMEBACK

Suomi 2023 / K12 / 1h 38 min

Ohjaaja: Petri Kotwica - paikalla näytöksessä!

Rooleissa: Mikko Leppilampi, Ville Myllyrinne, Paula Vesala, Pamela Tola, Anni Iikkanen

Vauhdikas rock-aiheinen komedia kertoo aikanaan tähdenlennon lailla maailmanmaineeseen nousseen No Love Lost -bändin halusta tehdä comeback. Yhtye teki jäsenistään miljonäärejä, mutta kitaristi Tony joi rahansa eikä ole vuosiin pystynyt soittamaan sointuakaan. Kitarat ovat kanissa eikä uusia biisejä synny. Laulusolisti Katarinaa koskeva viesti tavoittaa Tonyn. Pitkään raittiina ollut laulaja on retkahtanut päihteisiin.

Perhekotiin sijoitettu Katarinan teini-ikäinen tytär Ellie ottaa yhteyttä Tonyyn selvittääkseen perhetaustojaan. Samalla hän paljastaa Tonylle salaisuuden, joka saattaa mahdollistaa No Love Lostin comebackin ja pelastaa Tonyn talouden. Alkaa tapahtumarikas seikkailu, johon matkakaveriksi Tony saa bändikaverinsa, nykyisen peruskoulun opettajan Peten, jolla ei niin ikään ole enää bändityöllä ansaittuja rahoja. Miten käy No Love Lostin comebackin? 

Levittäjä: Aurora Studios

Näytös järjestetään yhteistyössä Hyvinkään Red Carpet -festivaalin kanssa!

19.30 KUURAKETTI (Il Grande Passo)

Italia 2022 / K7 / 1h 36min

Ohjaus: Antonio Padovan

Rooleissa: Giuseppe Battiston, Stefano Fresi

Kuusivuotiaana Dario katseli televisiosta ensimmäistä kuulentoa. Siitä lähtien hänen unelmanaan on ollut lentää kuuhun. Viimeiset kolme vuosikymmentä nerokas, mutta luonteeltaan hankala Dario on rakentanut kuurakettia Veneton maaseudulla sijaitsevalla tilallaan. Raketin teknologia edustaa soveltavaa rakettitiedettä. Sen järjestelmät on toteutettu tee se itse -periaatteella ja komponentit hankittu paikallisesta rautakaupasta.

Levittäjä: Mediator Europa Film Distribution, kiitos!

21.15 KAIKKEA HYVÄÄ LEO GRANDE (Good Luck to You Leo Grande)

USA 2022 / K12 / 1h 37min

Kaikkea hyvää, Leo Grande on lämminhenkinen draamakomedia itsensä löytämisestä, läheisyydestä – ja hyvästä seksistä.

Nancy Stokes (Emma Thompson) on eläkkeellä oleva, leskeksi jäänyt opettaja, joka on elänyt elämänsä ilman seikkailuja ja nautintoa. Eräänä päivänä hän päättää kuitenkin palkata seksityöntekijä Leo Granden (Daryl McCormack) ja ostaa itselleen todella hyvää seksiä. Tapaaminen ei suju aivan mutkattomasti, mutta Nancy & Leo löytävät yllättävän, yhteisen sävelen – ja oppivat molemmat jotain uutta itsestään.

Levitys: Scanbox / Cinemanse, kiitos!