SYSMÄN KINON OHJELMA 1.-4.8. 2024

LAUANTAI 3.8.

17 ELÄMÄ ON JUHLA - 1 h 46 min

19 MADELEINEN PARIISI - 1h 31m

elokuu on ilokuu!

Vuoden 2023 julistetaiteilija on ukrainalainen Veronica Kiovasta! Slava Ukraini!

seuraa somessa:

17 ELÄMÄ ON JUHLA (Et la fete continue)

Ranska 2024 / ? / 1h 47min

Ohjaus: Robert Guédiguian

Rooleissa: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Daroussin, Lola Naymark, Gregoire Leprince-Ringuet

Marseilles'n auringossa hehkuvassa lämminhenkisessä romanttisessa draamassa unelmat eivät katso ikää eikä rakkaus tunne rajoja.

Rosa (Ariane Ascaride) elää vanhan Marseilles'n työläiskorttelissa ja on yhteisönsä sydän ja sielu. Hän työskentelee sairaanhoitajana ja vähintään yhtä kiireisenä hänet pitää rooli suuren ja värikkään perheen matriarkkana. Lähestyvä eläköityminen ja tuohtuminen paikalliseen politiikkaan saavat palavasieluisen Rosan turhautumaan. Kun kuvioihin astuu Henri, huomaa Rosa ettei koskaan ole liian myöhäistä toteuttaa unelmiaan, olivat ne sitten aatteellisia tai henkilökohtaisia.

Talo meren rannalla -elokuvan ohjaaja Robert Guédiguian palaa aurinkoiseen Marseilleen ja maalaa tutun humanistisilla sävyillä lämpimän muotokuvan naisesta, perheestä ja elämästä, joka on juhlan arvoinen. Pääosan hurmaava ranskatar Ariane Ascaride palkittiin roolistaan Venetsian elokuvajuhlien parhaana.

Levittäjä: Atlantic Films, kiitos! ♥

19 MADELEINEN PARIISI (Une belle course)

Ranska 2023 / K12 / 1h 31min

Ohjaus: Christian Carion

Rooleissa: Line Renaud, Dany Boon

Yhdeksänkymppinen pariisitar Madeleine (Line Renaud) nousee taksikuski Charlesin (Dany Boon) kyytiin kulkeakseen läpi elämänsä käänteentekevien paikkojen suunnatessaan asumaan vanhainkotiin. Kerratessaan vuoroin koskettavasti, vuoroin hauskasti muistojaan ensirakkauksista, erosta, mielenosoituksista ja muista henkilökohtaisen ja yleisen historian myllerryksistä Madeleinen ja ensin vain rahakkaan keikan perässä olleen taksikuskin välille muodostuu aito kontakti. 

Levittäjä: Cinema Mondo, kiitos!