SYSMÄN KINON OHJELMA 1.-4-8- 2024

PERJANTAI 2.8.

13 TIE SYDÄMEEN  - 2h 12m

16 PAST LIVES - 1h 45m

18 THE OLD OAK - 1h 53m

20 FLY ME TO THE MOON  - 2h12m

 

elokuu on ilokuu!

Vuoden 2023 julistetaiteilija on ukrainalainen Veronica Kiovasta! Slava Ukraini!

seuraa somessa:

13 TIE SYDÄMEEN (La passion de Dodin Bouffant)

Ranska / K7 / 2h 12min

Ohjaus: Anh Hung Tran

Rooleissa: Juliette Binoche, Benoit Magimel, Emmanuel Salinger

Tie sydämeen on 1800-luvun loppuun sijoittuva romanttinen draama, jossa Oscar-palkittu Juliette Binoche on Eugénie, varakkaan herkkusuun herra Dodinin maankuulu kokki. Eugénie ja Dodin jakavat intohimon hyviin raaka-aineisiin, huolellisiin valmistustapoihin ja toisiinsa. Kuparipannuissa hautuu suhde kahden kulinaristin välillä. Voittaakseen Eugénien omakseen Dodin päättää tehdä jotain, mitä ei ole ennen tehnyt: hän tarttuu kauhaan ja valmistaa illallisen rakkaalleen. 

Tie sydämeen sai maailman ensi-iltansa Cannesin elokuvafestivaalin kilpasarjassa keväällä 2023 nimellä Pot-au-feu. Se palkittiin parhaasta ohjauksesta ja se on Ranskan 2024 Oscar-ehdokas parhaan ulkomaisen elokuvan sarjassa. Tran Ahn Hungin ohjaama elokuva perustuu kevyesti Marcel Rouffin klassikkoteokseen La vie et la passion de Dodin-Bouffant, joka puolestaan on saanut innoituksensa ranskalaisen gastronomian kehittäjän Brillat-Savarinin elämästä. 

Levittäjä: Cinemanse

16 PAST LIVES

Yhdysvallat 2023 / S / 1h 45min

Ohjaus: Celine Song

Rooleissa: Greta Lee, Teo Yoo, 

Läheiset lapsuudenystävät Nora ja Hae Sung joutuvat eroon toisistaan, kun Noran perhe muuttaa pois Etelä-Koreasta. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin he tapaavat jälleen New Yorkissa, ja viettävät viikon yhdessä vaihtaen ajatuksia rakkaudesta, kohtalosta sekä omista elämänvalinnoistaan. Past Lives on sydäntä särkevä moderni romanssi entisistä elämistä sekä valinnoista jotka tekevät meistä meidät.

Celine Songin häikäisevä ohjausdebyytti Past Lives sai maailmanensi-iltansa Sundancen elokuvafestivaaleilla, missä se valloitti sekä yleisön että kriitikoiden sydämet. Elokuva on saanut kriitikoilta yksimielisesti kiitosta eritoten hienovaraisuudestaan, ja sitä on ylistetty paitsi yhdeksi vuoden parhaista elokuvista, myös vaikuttavimmaksi rakkaustarinaksi vuosikausiin. Päärooleissa Norana ja Hae Sungina loistavat Greta Lee (Russian Doll, The Morning Show) yhdessä Yoo Teon (Decision to Leave, Leto) kanssa, sivuroolissa Noran aviomiehenä Arthurina hienon sivuroolin tekee John Magaro (Big Short).

Levittäjä: Cinemanse, kiitos! ♥

18 THE OLD OAK

Englanti / K12 / 1h 54min

Ohjaus: Ken Loach

Rooleissa: Ebla Mari, Dave Turner

The Old Oak sai ensi-iltansa Cannesin elokuvafestivaalin kilpasarjassa 2023. Ohjaaja Ken Loachin mukaan hänen viimeinen elokuvansa tiivistää koko pitkän uran kattavat yhteiskunnalliset teemat. Loachin ja käsikirjoittaja Paul Lavertyn testamentti on elokuvassa kirjailtu kaivostyöläisten banderolliin: yhteisöllisyyden voima, solidaarisuus ja vastarinta.

Kun entiseen kaivoskaupunkiin Englannissa majoitetaan syyrialaisia pakolaisia, kuihtuvan kylän ainoan jäljellä olevan pubin, The Old Oakin tuoppien ääressä alkavat tunteet kuohua. Sodan jaloista pakenevat tulijat nähdään uhkana paikallisille, joilla on yllin kyllin omiakin ongelmia. Valokuvaajan urasta haaveileva nuori Yara (Ebla Mari) kuitenkin ystävystyy pubin isännän TJ:n (Dave Turner) kanssa ja hitaasti erilaiset ihmiset alkavat löytää tiensä saman pöydän ääreen.

Levittäjä: Cinemanse 

20 FLY ME TO THE MOON

Yhdysvallat 2024 / K7 / 2h 12min

Ohjaus: Greg Berlanti

Rooleissa: Scarlett Johansson, Channing Tatum, Woody Harrelson,

FLY ME TO THE MOON sijoittuu NASA:n historiallisen Apollo 11 -kuulennon kulisseihin, kun avaruuden valloituksen julkisuuskuvaa kiillottamaan palkattu mestarimarkkinoija Kelly Jones (Scarlett Johansson) tekee laukaisujohtaja Cole Davisin (Channing Tatum) ennestäänkin vaikeasta tehtävästä vieläkin haastavampaa. Jonesille sälytetään myös salainen 'Projekti Artemis' - koska Yhdysvaltain presidentti (Richard Nixon) ei salli tehtävän epäonnistua, hänen yhteysupseerinsa Moe (Woody Harrelson) kehottaa Jonesia lavastamaan kuuhun laskeutuminen, mikäli tehtävässä ei onnistuttaisi. 

Ilmava romanttinen satiiri kommentoi mm. median manipuloinnin helppoutta, eikä kekseliäällä Jonesilla ole aina ihan puhtaita jauhoja pussissaan - kaikki keinot ovat tietysti sallittuja kylmässä sodassa, rakkaudessa ja markkinoinnissa.

Levittäjä: SF Film Finland