SYSMÄN KINON OHJELMA 1.-4.8. 2024

SUNNUNTAI 4.8.

13 JE'VIDA - 1h 43m

15 LA CHIMERA - 2h 12m

17.30 ALMA - LIFE MUST BE BEAUTIFUL - 1h 39m
 

 

Kiitämme SYSMÄN KUNTAA JA SYSMÄN KINOA!

Seuraa myös Ilokuvafestivaalin FB-sivua!

 

 

 

elokuu on ilokuu!

Vuoden 2024 julistetaiteilija on indonesialainen Kevin Arian!

seuraa somessa:

13 JE'VIDA

Suomi 2023 / K12 / 1h 43min

Ohjaus: Katja Gauriloff

Rooleissa: Agafia Niemenmaa, Heidi Juliana Gauriloff, Sanna-Kaisa Palo, Seidi Haarla

Historian ensimmäinen koltansaamenkielinen elokuva, kertoo pakkosuomalaistamisen paineessa taustansa hylänneestä naisesta, jonka tarina nähdään kolmessa aikatasossa. Iäkäs kolttasaamelainen nainen Iida joutuu vanhan kotitilan myymisen ja kulttuuriperimän salaamisen suhteen kahden vaiheille, sillä pois tukahdutettu luonnonläheinen maailma alkaa hiipiä takaisin.

Levittäjä: Future Film, kiitos! ♥

15 LA CHIMERA - SIELUJEN ARTEET

Italia 2023 / K12 / 2h 12min

Ohjaaja: Alice Rohrwacher

Rooleissa: Josh O'Connor, Isabella Rossellini, Alba Rohrwacher, Carol Duarte, Vincenzo Nemolato

Jokaisella meistä on oma ’chimeramme’ – jotain mitä yritämme saavuttaa, mutta emme koskaan löydä. Arthurille (Josh O’Connor) se on menetetty rakkaus, ja hänen johtamalleen rämäpäiselle, muinaisia hautoja ryöstelevälle konnajoukolle se taas on helppo rikastuminen. Löytääkseen kadonneen rakkaansa on Arthurinkin mentävä maan uumeniin ja kohdattava kuolleiden taakseen jättämät aarteet. Samalla Arthurille tarjoutuu mahdollisuus rakastua uudelleen – mutta onko hän valmis päästämään ’chimerastaan’ irti? Cannesin elokuvajuhlilla kriitikoilta häikäisevän vastaanoton saanut, Alice Rohrwacherin 80-luvun Italiaan sijoittuva renessanssiseikkailu vie katsojansa riemukkaalle matkalle kohti eläviä ja kuolleita. Elokuvaa tähdittävät Josh O’Connorin (mm. The Crown) lisäksi Isabella Rossellini ja Alba Rohrwacher.

Levittäjä: B-Plan Distribution, kiitos!

17 ALMA - LIFE MUST BE BEAUTIFUL

Suomi 2024 / K7 / 1h 39min

Ohjaus: Pamela Tola

ALMA – LIFE MUST BE BEAUTIFUL kertoo 28-vuotiaan Alma-Sofia Miettisen tarinan. Dokumentti seuraa Alman poikkeuksellista elämää, uraa ja persoonaa. Se tuo päivänvaloon sen Alman, joka löytyy julkisuudessa esitellyn persoonan takaa. Lapsuudesta saakka kuvattu arkistomateriaali ja lukuisat keikkakiertueilla kuvatut tallenteet valottavat Alman tarinaa alusta alkaen, päästäen katsojan sisälle Alman, tämän perheen ja ystäväporukan intiimeihin hetkiin – unohtamatta menestyksen monia puolia.

Dokumentissa nähdään mm. Alma Miettinen, Ano Miettinen, Natalia Kallio, Miley Cyrus, Sini Sabotage ja Erika Vikman.

Levittäjä: Cinemanse, kiitos!