SYSMÄN KINON OHJELMA 1.-4.8. 2024

TORSTAI 1.8.

13 KUOLLEET LEHDET  - 1h 21m

15 ANDRA AKTEN - 1h 54m

17 OHJUS - 1h 55m

19 ELÄMÄNI ENSIMMÄINEN PÄIVÄ - 2 t 1 min

 ❤

 

elokuu on ilokuu!

Vuoden 2023 julistetaiteilija on ukrainalainen Veronica Kiovasta! Slava Ukraini!

seuraa somessa:

13 KUOLLEET LEHDET

Suomi 2023 / K7 / 1h 21min

Ohjaus: Aki Kaurismäki

Rooleissa: Alma Pöysti, Jussi Vatanen, Janne Hyytiäinen, Nuppu Koivu, Matti Onnismaa, Martti Suosalo, Alina Tomnikov

Aki Kaurismäen palkintoja, mainetta ja kunniaa niittänyt ihmisen kokoinen mestariteos rakkauden ja kumppanuuden etsimisestä ja elämän eteen kylvämien esteiden voittamisesta. 

Alma Pöysti hehkuu lämpöä Kaurismäen kenties pilkesilmäisimpänä muusana Ansana, vaikka paarustaakin elokuvassa työstä toiseen urheasti naama kaurismäkeläisillä peruslukemilla. Myös hurmaava on arkisen inhimillinen antisankari Holappa (Jussi Vatanen), jolle voi viina väliin maistua ja unelmien naisen puhelinnumero kadota taivaan tuuliin. Mahtava kavalkadi persoonallisia sivuhenkilöitä sekä tietysti ohjaajan portugalilainen löytökoira kruunaavat keitoksen. 

Levittäjä: B-Plan Distribution ♥

15 ANDRA AKTEN - TOINEN NÄYTÖS

Ruotsi 2023 / S / 1h 54 min

Ohjaus: Mårten Klingberg

Rooleissa: Lena Olin, Ralf Lassgård, Lars Väringer, Anneli Martini

Suomalaistaitureiden Vera Kiiskisen ja Anna Heinämaan käsikirjoittama draamakomedia kertoo eläkkeelle siirtyvän fysioterapeutti Evan (Lena Olin) identiteettikriisistä ja uuden suunnan etsimisestä, kun oma poika alkaa seurustella vakavasti ja naapurissa asuva ex-mies on menossa uuden naisystävänsä kanssa naimisiin. Kärttyisän näyttelijän (Ralf Lassgård) kuntouttajaksi pestautuvaa Evaa odottavat pian hauskat ja yllättävätkin ihmissuhdekiemurat.

Levittäjä: Nordisk Film, kiitos!

17 OHJUS

Suomi 2024 / K12 / 1h 55min

Ohjaus: Miia Tervo

Rooleissa: Oona Airola, Pyry Kähkönen, Hannu-Pekka Björkman, Tommi Korpela, Jarkko Niemi, Tommi Eronen

Joulukuussa 1984 Inarijärveen syöksyi neuvostoliittolainen ohjus, ja kansainvälinen selkkaus oli valmis. Miia Tervon (AURORA) draamakomedia kertoo yksinhuoltaja Niinasta, joka saa uuden alun elämälleen paikallisen sanomalehden toimittajana - ja eteensä mahdollisen jymyjutun kylässä, jossa ei koskaan tapahdu mitään. 

Niina uppoaa syvälle kansainväliseen ohjuskriisiin. Lappi ja pieni kirkonkylä menevät sekaisin, ja ulkomaisia toimittajia lappaa paikalliseen hotelliin. Tutkimusten keskellä Niina tapaa hävittäjälentäjä Kain, ja samaan aikaan ex-mies Tapio on vapautumassa vankilasta. Niinan on löydettävä rajansa, jotta myös totuus ohjuksesta näkisi päivänvalon. Ohjus on elokuva rajoista ja rajattomuudesta, missä poliittinen satiiri kohtaa lämpimän huumorin.

Levittäjä: SF Film, kiitos! 

19 ELÄMÄNI ENSIMMÄINEN PÄIVÄ (Il primo giorno della mia vita)

Italia 2024 / K7 / 2h 1min

Ohjaus: Paolo Genovese

Rooleissa: Tony Servillo, Valerio Mastandrea, Margherita Buy

Elämäni ensimmäinen päivä on koskettava ja syvällinen draama, jossa neljä erilaista päähenkilöä kohtaavat salaperäisen miehen (Toni Servillo) juuri kun ovat saavuttaneet elämässään pohjakosketuksen ja päättäneet luovuttaa. Mies tarjoaa heille sopimuksen: viikon aikaa nähdä, miltä maailma näyttäisi ilman heitä. Löytävätkö he voimaa aloittaa alusta ja rakastua elämään uudelleen? Elokuva herättää pohtimaan elämän arvoa ja merkitystä.

Elokuvan on ohjannut lukuisia palkintoja voittanut Paolo Genovese (Rakkauden supersankari, The Place, Salaisuuksien illallinen), ja sen keskiössä neljänä epätoivoisena nähdään Valerio Mastandrea, Margherita Buy, Sara Serraiocco ja Gabriele Cristini. 

Levittäjä: Future Film, kiitos!