TORSTAI 4.8.

TORSTAI 4.8.2022 

11.00  SUURTA TEATTERIA 

13.00  KOHTAUKSIA ERÄÄLTÄ SAARELTA 

15.30  HUONOT NAISET 

17.30  HYVÄ POMO 

20.00  EIFFEL

< - - KESKIVIIKON 3.8. OHJELMA          PERJANTAIN 5.8. OHJELMA- - >

 

Lipunmyynti on alkanut!  

Nettilipun kautta löydät:  

- Näytöskohtaiset liput (10€/kpl)  

- 10 näytöksen sarjaliput (75€)  

SARJALIPUN KÄYTTÖOHJE:  

- Osta 10x sarjalippusi Nettilipun kautta. Sen jälkeen voit:  

a. käydä Kinossa vaihtamassa sarjalippusi näytöskohtaisiin lippuihin  

b. meilata Kinoon kopio sähköpostitse tulleesta sarjalipusta sekä omat leffavalinnat. Saat paluupostissa näytöskohtaisia lippuja, jotka voit näyttää puhelimen ruudulta sisään tullessa!   

Sarjalippu (10 elokuvaa = 75€) ei ole henkilökohtainen, eli sitä voi käyttää yhdessä myös perhe tai ystäväjoukko.

11.00 SUURTA TEATTERIA (Un triomphe)

Ranska 2020 / K12 / 1h 45min

Ohjaus: Emmanuel Courcol

Rooleissa: Kad  Merad, Marina Hands

Vuonna 1985 ruotsalainen Jan Jönsson ohjasi Kumlan vankilassa Samuel Beckettin näytelmää 'Huomenna hän tulee' (Waiting for Godot). Beckett kuuli tästä, tapasi ohjaajan pariisilaiskahvilan terassilla, ja kirjoitti serviettiin luvan käyttää koko näytelmää. Siitä tuli menestys vankilakiertueella. Pitkiä tuomioita istuvalle vankiryhmälle sovittiin esityksiä vankilan ulkopuolelle. Vangit katosivat viime hetkellä ennen Göteborgin kuninkaallisen teatterin ensi-iltaa. Beckettin mukaan tämä oli parasta mitä näytelmän tiimoilta on ikinä tapahtunut.

Ranskalainen Courcol oli työskennellyt vankien kanssa, ja tiesi että kyseessä on tarina, joka tulee kertoa yhä uudestaan. Hän sai pääosaan Kad Meradin, kokosi katu-uskottavan konnamaisen kaartin esittämään teatterikerhon vankeja, ja kuvasi tarinan Meaux-Chauconin jättimäisessä vankilassa. Lopputulos on legendaarista herkkua Beckettin tapaan.

Levittäjä: Cinema Mondo - kiitos! ♥

Liput täältä!

13.00 KOHTAUKSIA ERÄÄLTÄ SAARELTA (Bergman Island)

Ranska, Belgia, Saksa, Ruotsi 2021 / K7 / 1h 52min

Ohjaus: Mia Hansen-Løve

Rooleissa: Vicky Krieps, Mia Wasikowska, Tim Roth

Elokuvantekijät Tony (Tim Roth) ja Chris (Vicky Krieps) matkustavat kesäksi Fårön saarelle, joka oli sekä Ingmar Bergmanin inspiraation lähde että lopuksi myös hänen viimeinen kotinsa. Bergmanin elokuvia ihaileva pariskunta toivoo löytävänsä saarelta kipinää omiin käsikirjoituksiinsa. Tunnelmaan on helppo päästä heille valitussa mökissä, jossa ”elokuvaa, joka sai miljoonat eroamaan”, on kuvattu.

Urallaan pidemmälle ehtinyt Tony edistää uutta käsikirjoitustaan joutuisasti, ja nauttii saaren elokuvaturisteille suunnatusta tarjonnasta. Chris sen sijaan kokee tunnelman ristiriitaisena. Miten maailman ahdistavimmat elokuvat on voitu kirjoittaa näin kauniissa paikassa, hän miettii. Lopulta Chris pääsee vauhtiin omassa tarinassaan, jonka keskiössä ovat ystäviensä häihin tulleet nuoruuden rakastavaiset Amy (Mia Wasikowska) ja Joseph (Anders Danielsen Lie) jotka vetävät toisiaan puoleensa kuin magneetit.

Levittäjä: Cinemanse - kiitos! ♥

Liput täältä!

15.30 HUONOT NAISET

Suomi 2022 / K7 / 1h 38min

Ohjaus: Niklas Lindgren

Rooleissa: Leea Klemola, Jussi Vatanen, Tiina Pirhonen ja Rea Mauranen

Huonot naiset on komedia, jossa yllättävät vieraat sotkevat hääjuhlien järjestelyt ja pistävät vipinää uinuvaan lappilaiseen pikkukylään.

Seurakuntatalon emäntä Johanna (Leea Klemola) tekee kaikkensa, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Viimeinen, mitä Johanna kaipaa, on bussilastillinen kuokkavieraita kolkuttelemassa seurakuntatalon ovelle tärkeiden hääjuhlien aattona. Ohikulkumatkalla olevalta venäläisseurueelta on kuitenkin hajonnut auto ja pian Johanna löytää itsensä majoittamasta seuruetta seurakuntatalolle. Johannan veljen tehtävänä on korjata auto, että vieraat saadaan äkkiä tien päälle ja alta pois. Veljen yrittäjähenkinen kaveri puolestaan näkee tilanteessa hienoja mahdollisuuksia ja päättää toimia.

Huonot naiset on tarina tavallisista, rohkeista naisista ja miehistä, joissa yllättävät kohtaamiset nostavat pintaan suuria tunteita sekä ikiaikaisia asetelmia. Kun nämä häät on tanssittu, on koko kylä siirtynyt piirun verran paikoiltaan.

Levittäjä: SF Studios, kiitos!

Liput täältä!

17.30 HYVÄ POMO (El buen patrón)

Espanja 2022 / K12 / 2h

Ohjaus: Fernando Leon de Aranoa

Rooleissa: Javier Bardem, Manolo Solo, Almudena Amor

Oscar-voittaja Javier Bardem esittää vaakatehtaan ei aina niin tasapainoista pomoa Fernando León de Aranoan uutuuskomediassa. Sukuyritystä johtava Blanco jaksaa korostaa työntekijöilleen, miten kaikki ovat tehtaassa yhtä perhettä, vaikka käytännössä perhe toimii aina firman ja pomon ehdoilla.

Blancon vaakatehdas on valittu ehdolle tärkeän yrityspalkinnon saajaksi, ja kulissien pitää kiiltää. ”Ihmisläheisen” johtajan kärsivällisyys joutuu koetukselle, kun irtisanottu työntekijä pystyttää kapinaleirinsä tehdasta vastapäätä ja luotettu kakkosmies alkaa lepsuilla töissä aviokriisin takia. Palkintokomitean vierailu lähestyy, ja pomon hymy muuttuu yhä jäykemmäksi kriisien kasautuessa. 

Hyvä pomo kilpailee Espanjan ehdokkaana parhaan kansainvälisen elokuvan Oscarista. Vuoden 2022 Espanjan Goya-kilvassa El buen patrón keräsi kaksikymmentä ehdokkuutta, mikä on kaikkien aikojen ennätys.

Levittäjä: Future Film - kiitos! ♥

Liput täältä!

20.00 EIFFEL

Ranska 2021 / K12 / 1h 48min

Ohjaus: Martin Bourboulon

Rooleissa: Romain Duris, Emma Mackey

Yksi kaikkien aikojen parhaimmista insinööreistä, Gustave Eiffel (Romain Duris), on juuri saanut valmiiksi yhteistyönä suunnittelemansa Vapauden patsaan. Ranskan hallitus painostaa nyt häntä luomaan jotakin vuoden 1889 Pariisin maailmannäyttelyyn, mutta Eiffel haluaa keskittyä rautatietöihinsä. Kaikki muuttuu, kun Eiffel tapaa naisen menneisyydestään (Emma Mackey), ja tuo kohtaaminen innoittaa häntä muuttamaan Pariisin siluetin ikuisiksi ajoiksi.

Ohjaaja Martin Bourboulon ja hänen tekijäjoukkonsa ovat luoneet valkokankaalle hyvin inhimillisen kuvauksen uskaliaasta yrittäjästä, joka omistautui työskentelemään yhdessä ja rinta rinnan työmiestensä kanssa heidän rakentaessaan 300-metristä Eiffelin tornia, joka on yhtä lumoava nyt kuin se oli valmistuessaan vuonna 1889.

Levittäjä: Future Film - kiitos! ♥

Liput täältä!