Ilokuvafestivaali on ehtinyt jo kohta yhdeksänvuotiaaksi!

Mäntyharjun Kinon pihassa ihanan yhteistyökumppanimme Kaneliässän herkulliset muurinpohjaletut, suolaiset ja makeat leivonnaiset, jäätelöt ja kylmät juomat virvoittavat ja ravitsevat!  

Ilokuvafestivaali toteutetaan yhteistyössä Mäntyharjun Kinon ja sitä pyörittävän Mäntyharjun kunnan kanssa! <3

Vuonna 2023 oli ensimmäistä kertaa mukana myös Joutsan Kino ja Joutsan kunta!

Ja tänä vuonna iloiseen joukkoon liittyy myös Sysmän Kino ja Sysmän kunta

Tänäkin vuonna tulemme näyttämään kattavasti edellisenä vuonna liian nopeasti ohi livahtaneita helmiä, mutta myös muutamia meheviä ennakoita! :)

-

Usein ajateltuja ajatuksia:

Jaksaisikohan sitä lähteä tuollaisille festivaaleille?

Jos rakastat hyvän mielen elokuvia ja mukavaa seuraa, kulttuurielämyksiä ja hauskaa festaritunnelmaa, kannattaa raahautua paikalle!

 

No okei sitten, mutta missä Mäntyharju on?

Mäntyharju on reilun kahden tunnin junamatkan päässä Helsingistä, alle puolentoista tunnin päässä Lahdesta, puolen tunnin matkan päässä Kouvolasta ja n. 20 minuutin junamatkan päässä Mikkelistä. Voit myös ajaa omalla autolla tai ottaa bussin. Tietenkään myöskään pyörällä, rikshalla, jalan tuleminen ei ole kiellettyä, mutta varaa riittävästi matka-aikaa... :)

No entä Joutsa ja Sysmä?

Mäntyharju, Joutsa ja Sysmä muodostavat kolmion kartalla ja ovat n. 30-60 minuutin ajomatkan päässä toisistaan.

Päivitämme kesän 2024 aikana myös Joutsan ja Sysmän ravintoloita ja majoituspaikkoja!

Missä elokuvat näytetään?

Mäntyharjulla on  kunnan ylläpitämä Kino Mäntyharju (Kulttuurisali), jonka tekniikka on huippuluokkaa ja paikkoja on yli 200, osoitteessa Kompantie 22, Mäntyharju.

Yhteystiedot: kino@mantyharju.fi

Joutsan Kino toimii nostalgisessa vanhassa nuorisoseuran talossa, osoitteessa Jousitie 27, Joutsa. Kino on osa Joutsan kunnan kulttuuritoimintaa.

Yhteystiedot: 040-5065649 / eero.peltoniemi@joutsa.fi

Sysmän Kino toimii upeassa, historiallisessa Teatteritalossa, osoitteessa Väihkyläntie 1, Sysmä. Paikkoja on n. sadalle katsojalle. Sysmän Kinoa pyörittää yhteistyössä kunnan kanssa Sysmän Kirjakyläyhdistys ry.

Yhteystiedot 044-7134576 / heta.heino@sysma.fi

 

Mistä lippuja saa?

Ilokuvafestivaalin esityksiin myydään lippuja Kinojen aulassa sekä kunnan elokuvateatterien lipunmyyntijärjestelmistä.

 

Haluaisin tulla, mutta mistä katto pään päälle?

Mäntyharjun kunnalla on hieno VisitMäntyharju -sivu, jossa on koottu paikallisia majoitusvaihtoehtoja. Huoneita kannattaa tiedustella lähialueen majoituspaikoista, kuten Villa Aurorasta, B&B Pinuksesta, sekä mökkejä vuokraavilta yrittäjiltä. Myös viehättävä Linkkumylly mökkeineen palvelee Sarkaveden rannalla.

Mäntyharjun keskustassa voi kysellä myös paria asuntoa Ravintola Krouvista. Jos sinulla on auto, hieman kauempaa löytyy laadukasta majoitusta esim. Woikoski Feeling - hotellista ja aitoista.

Pertunmaan puolelta ja muilta lähialueilta löytyvät mm. LeppäLomat, Lahdelma, Honkalomat, Mökkipalvelu Kimppa, Lomamaalla, Lomapesät, Mattilan lomatila ja Pippurin lomamökit.

Kivoja vaihtoehtoja löytyy myös AirBnb:n kautta!

Jos olet majoitusta vailla, kannattaa olla yhteydessä: roosa@me.com, kerro tarpeesi ja yritämme auttaa!

Päivitämme kesän 2024 aikana myös Joutsan ja Sysmän ravintoloita ja majoituspaikkoja!

 

Nälkä! Jano! Mitä syödään/juodaan?

Kinon pihasta löytyy Ilokuvafestivaalin ajan Bistro Murun kahvila & ruokala!

Jos haluat uskaltautua Mäntyharjun megapoliksen villiin sykkeeseen, on keskustassa (n. 700-800m kävelymatka) mm. Bistro Muru, Kebab-Pizzeria Dada, Reissuravintola (S-Marketin talossa), Kurkiniemi, sekä kahviloita, baareja ja isoja ruokakauppoja. Salmelan taidekeskuksen yhteydessä on kesäravintola Kesäheinä, josta saa myös lounasta. Paikkakunnalla on myös thaimaalainen ruokapaikka, Krua Lawoe Thai Food! Myös torin vieressä palveleva Koivugrilli virvoittaa nälkäiset yölliset kulkijat. Keskustasta löydät Kaneliässän kahvilan, Pullapuodin ja asemalta Makasiinin puodin & kahvilan.

Mitä muuta nähtävää siellä on?

Mäntyharjulla toimii mm. suosittu Taidekeskus Salmela, jonka näyttelyt ovat avoinna yleisölle kesällä päivittäin klo 11-18.

Salmela järjestää myös huikeita konsertteja, joiden aikataulu ja lipunmyynti löytyvät Salmelan nettisivuilta

Iso-Pappilan museon sympaattiset näyttelyt kannattaa tsekata - Museokortti käy!

Salmelaa vastapäätä on Suomen toiseksi suurin puukirkko.

Mäntyharjulla on upea luonto ja paljon patikointi- ja melontareittejä - ja Repoveden kansallispuisto on kivenheiton päässä! Linkkumyllyn yrittäjät vuokraavat kanootteja, kajakkeja ja SUP-lautoja myös Mäntyharjun aseman vuokrauspisteestä!

Lue lisää Mäntyharjun nähtävyyksistä ja kiinnostavista paikoista täältä!

Sähköpyöriä ja SUP-lautoja voi nyt nyt vuokrata myös  täältä!

 

* Sanotaanko 'Mäntyharjulla' vai 'Mäntyharjussa'?

Hyvä kysymys. Vastauksemme on ainakin tänään, että fiiliksen mukaan - molempia kuulee päivittäisessä käytössä. 'Mäntyharjussa'-koulukunta perustelee käyttämäänsä muotoa sillä, että paikkakunnalla ei itse asiassa ole oikeaa harjua. Paikalliset käyttävät yleensä tätä versiota.

Mutta meidän mielestämme 'Mäntyharjulla' kuulostaa huolettomammalta, lomamaisemmalta, kevyemmältä ja ystävällisemmältä. Joten se on nyt käyttämämme muoto, mutta sovella vapaasti oman mielesi mukaan!

-

Kiitämme MÄNTYHARJUN KUNTAA, KULTTUURIPALVELUITA & KINOA,  Ilokuvafestivaalin uskollisia yhteistyökumppaneita! 

Tänä vuonna menossa mukana myös JOUTSAN KUNTA & JOUTSAN KINO sekä SYSMÄN KUNTA ja SYSMÄN KINO, jotka esittää Ilokuvafestivaalin ohjelmistoa. 

Iso kiitos myös BISTRO MURU! ❤ 

ELOKUU ON ILOKUU!

seuraa myös somessa!