LIPUT saat tänäkin vuonna Nettilipun kautta!

Sieltä löydät:

- Näytöskohtaiset liput (10€/kpl)

- 10 näytöksen sarjaliput (75€)

SARJALIPUN KÄYTTÖOHJE:

- Osta 10x sarjalippusi Nettilipun kautta. Sen jälkeen voit:

a. käydä Kinossa vaihtamassa sarjalippusi näytöskohtaisiin lippuihin

b. meilata Kinoon (kino@mantyharju.fi) kopio sähköpostitse tulleesta sarjalipusta sekä omat leffavalinnat. Saat paluupostissa näytöskohtaisia lippuja, jotka voit näyttää puhelimen ruudulta sisään tullessa! 

Sarjalippu (10 elokuvaa = 75€) ei ole henkilökohtainen, eli sitä voi käyttää yhdessä myös perhe tai ystäväjoukko.

HUOM! Maksuvälineinä käyvät myös ePassi ja Smartum, kun liput ostaa Kinon kassalta. Kino on avoinna päivittäin elokuvanäytösten aikaan tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

-

Ilokuvafestivaali on ehtinyt jo kohta seitsenvuotiaaksi!

Pihassa ihanan yhteistyökumppanimme Kaneliässän herkulliset muurinpohjaletut, suolaiset ja makeat leivonnaiset, jäätelöt ja kylmät juomat virvoittavat ja ravitsevat!  

Tänä vuonna Kaneliässä tarjoilee myös lämmintä ruokaa kerran illassa, ajoitukset tarkentuvat ennen festivaaliviikkoa.

Ilokuvafestivaali toteutetaan yhteistyössä Mäntyharjun Kinon ja sitä pyörittävän Mäntyharjun kunnan kanssa! <3

 Vuonna 2022 tulemme näyttämään kattavasti edellisenä vuonna liian nopeasti ohi livahtaneita helmiä, mutta on meillä taas muutamia meheviä ennakoitakin! :)

Uutuutena Etelä-Savon Maakuntaliiton kanssa toteutettava ohjelma nuorille sunnuntaina 7.8.!

Kuten ehkä huomaatte, olemme lisänneet jo yhden bonuspäivän (tai kaksi, jos verrataan festivaalin alkuaikoihin, jolloin se oli torstaista sunnuntaihin. Nyt aloitamme herkkukattauksen jo tiistaina 2.8.!

Dokumentit ovat jalkautuneet orgaaniseksi osaksi ohjelmistoa eivätkä ole enää omassa päivässään sunnuntaina.

-

Usein ajateltuja ajatuksia:

Jaksaisikohan sitä lähteä tuollaisille festivaaleille?

Jos rakastat hyvän mielen elokuvia ja mukavaa seuraa, kulttuurielämyksiä ja hauskaa festaritunnelmaa, kannattaa raahautua paikalle!

 

No okei sitten, mutta missä Mäntyharju on?

Mäntyharju on reilun kahden tunnin junamatkan päässä Helsingistä, alle puolentoista tunnin päässä Lahdesta, puolen tunnin matkan päässä Kouvolasta ja n. 20 minuutin junamatkan päässä Mikkelistä. Voit myös ajaa omalla autolla tai ottaa bussin. Tietenkään myöskään pyörällä, rikshalla, jalan tuleminen ei ole kiellettyä, mutta varaa riittävästi matka-aikaa... :)

 

Missä elokuvat näytetään?

Mäntyharjulla on maanmainio  kunnan ylläpitämä Kino Mäntyharju, jonka tekniikka on huippuluokkaa ja paikkoja on yli 200!

 

Mistä lippuja saa?

Ilokuvafestivaalin esityksiin myydään lippuja Nettilipun kautta sekä Mäntyharjun Kinon aulassa, Kompantie 22. 

Sarjaliput netissä täältä

 Näytöskohtaiset liput

 

Haluaisin tulla, mutta mistä katto pään päälle?

Mäntyharjun kunnalla on hieno VisitMäntyharju -sivu, jossa on koottu paikallisia majoitusvaihtoehtoja. Huoneita kannattaa tiedustella lähialueen majoituspaikoista, kuten Villa Aurorasta, B&B Pinuksesta, sekä mökkejä vuokraavilta yrittäjiltä. Myös viehättävä Linkkumylly mökkeineen palvelee Sarkaveden rannalla. Kesän uutuus on Tuustaipaleen luontohotelli, jossa isännöivät Ilokuvafestivaalin usein herkkuruoasta vastanneet makutaiturit Riitta ja Isto.

Mäntyharjun keskustassa voi kysellä myös paria asuntoa Ravintola Krouvista. Jos sinulla on auto, hieman kauempaa löytyy laadukasta majoitusta esim. Woikoski Feeling - hotellista ja aitoista.

Kivoja vaihtoehtoja löytyy myös AirBnb:n kautta!

Jos olet majoitusta vailla, kannattaa olla yhteydessä: roosa@me.com, kerro tarpeesi ja yritämme auttaa!

 

Nälkä! Jano! Mitä syödään/juodaan?

Kinon pihasta löytyy Ilokuvafestivaalin ajan (ei kuitenkaan vielä bonuspäivänä keskiviikkona!) Kaneliässän kahvila.

Jos haluat uskaltautua Mäntyharjun megapoliksen villiin sykkeeseen, on keskustassa (n. 700-800m kävelymatka) mm. Ravintola Rosmarin, Kebab-Pizzeria Dada, Reissuravintola (S-Marketin talossa), Kurkiniemi, sekä kahviloita, baareja ja isoja ruokakauppoja. Salmelan taidekeskuksen yhteydessä on kesäravintola Kesäheinä, josta saa myös lounasta. Paikkakunnalla on myös thaimaalainen ruokapaikka, Krua Lawoe Thai Food! Myös torin vieressä palveleva Koivugrilli virvoittaa nälkäiset yölliset kulkijat.

Mitä muuta nähtävää siellä on?

Mäntyharjulla toimii mm. suosittu Taidekeskus Salmela, jonka näyttelyt ovat avoinna yleisölle kesällä päivittäin klo 11-18.

Iso-Pappilan museon sympaattiset näyttelyt kannattaa tsekata - Museokortti käy!

Salmelaa vastapäätä on Suomen toiseksi suurin puukirkko.

Mäntyharjulla on upea luonto ja paljon patikointi- ja melontareittejä - ja Repoveden kansallispuisto on kivenheiton päässä! Linkkumyllyn yrittäjät vuokraavat kanootteja, kajakkeja ja SUP-lautoja myös Mäntyharjun aseman vuokrauspisteestä!

Lue lisää Mäntyharjun nähtävyyksistä ja kiinnostavista paikoista täältä!

Sähköpyöriä ja SUP-lautoja voi nyt nyt vuokrata myös  täältä!

 

* Sanotaanko 'Mäntyharjulla' vai 'Mäntyharjussa'?

Hyvä kysymys. Vastauksemme on ainakin tänään, että fiiliksen mukaan - molempia kuulee päivittäisessä käytössä. 'Mäntyharjussa'-koulukunta perustelee käyttämäänsä muotoa sillä, että paikkakunnalla ei itse asiassa ole oikeaa harjua. Paikalliset käyttävät yleensä tätä versiota.

Mutta meidän mielestämme 'Mäntyharjulla' kuulostaa huolettomammalta, lomamaisemmalta, kevyemmältä ja ystävällisemmältä. Joten se on nyt käyttämämme muoto, mutta sovella vapaasti oman mielesi mukaan!

ELOKUU ON ILOKUU!

seuraa myös somessa!