Kiitämme vuoden 2023 ihanan, riemastuttavan ja kohottavan festivaalin kaikkia katsojia ja kävijöitä! Te teette juhlan! ♥

Ensi vuonna tapaamme jälleen 1.-4.8. 2024 ja kannattanee varautua aloittamaan bonuspäivällä tai parilla ennen virallisia festivaalipäiviä!

-

Alla oleva informaatio on vuodelta 2023.

Ilokuvafestivaali on ehtinyt jo kohta kahdeksanvuotiaaksi!

Mäntyharjun Kinon pihassa ihanan yhteistyökumppanimme Kaneliässän herkulliset muurinpohjaletut, suolaiset ja makeat leivonnaiset, jäätelöt ja kylmät juomat virvoittavat ja ravitsevat!  

Ilokuvafestivaali toteutetaan yhteistyössä Mäntyharjun Kinon ja sitä pyörittävän Mäntyharjun kunnan kanssa! <3

Vuonna 2023 on ensimmäistä kertaa mukana myös Joutsan Kino ja Joutsan kunta!

Tänäkin vuonna tulemme näyttämään kattavasti edellisenä vuonna liian nopeasti ohi livahtaneita helmiä, mutta on meillä taas muutamia meheviä ennakoitakin! :)

-

Usein ajateltuja ajatuksia:

Jaksaisikohan sitä lähteä tuollaisille festivaaleille?

Jos rakastat hyvän mielen elokuvia ja mukavaa seuraa, kulttuurielämyksiä ja hauskaa festaritunnelmaa, kannattaa raahautua paikalle!

 

No okei sitten, mutta missä Mäntyharju on?

Mäntyharju on reilun kahden tunnin junamatkan päässä Helsingistä, alle puolentoista tunnin päässä Lahdesta, puolen tunnin matkan päässä Kouvolasta ja n. 20 minuutin junamatkan päässä Mikkelistä. Voit myös ajaa omalla autolla tai ottaa bussin. Tietenkään myöskään pyörällä, rikshalla, jalan tuleminen ei ole kiellettyä, mutta varaa riittävästi matka-aikaa... :)

 

Missä elokuvat näytetään?

Mäntyharjulla on maanmainio  kunnan ylläpitämä Kino Mäntyharju, jonka tekniikka on huippuluokkaa ja paikkoja on yli 200!

 

Mistä lippuja saa?

Ilokuvafestivaalin esityksiin myydään lippuja etukäteen (sarjaliput) sekä Mäntyharjun Kinon aulassa, Kompantie 22. 

 

 

Haluaisin tulla, mutta mistä katto pään päälle?

Mäntyharjun kunnalla on hieno VisitMäntyharju -sivu, jossa on koottu paikallisia majoitusvaihtoehtoja. Huoneita kannattaa tiedustella lähialueen majoituspaikoista, kuten Villa Aurorasta, B&B Pinuksesta, sekä mökkejä vuokraavilta yrittäjiltä. Myös viehättävä Linkkumylly mökkeineen palvelee Sarkaveden rannalla.

Mäntyharjun keskustassa voi kysellä myös paria asuntoa Ravintola Krouvista. Jos sinulla on auto, hieman kauempaa löytyy laadukasta majoitusta esim. Woikoski Feeling - hotellista ja aitoista.

Pertunmaan puolelta ja muilta lähialueilta löytyvät mm. LeppäLomat, Lahdelma, Honkalomat, Mökkipalvelu Kimppa, Lomamaalla, Lomapesät, Mattilan lomatila ja Pippurin lomamökit.

Kivoja vaihtoehtoja löytyy myös AirBnb:n kautta!

Jos olet majoitusta vailla, kannattaa olla yhteydessä: roosa@me.com, kerro tarpeesi ja yritämme auttaa!

 

Nälkä! Jano! Mitä syödään/juodaan?

Kinon pihasta löytyy Ilokuvafestivaalin ajan (ei kuitenkaan vielä bonuspäivänä keskiviikkona!) Kaneliässän kahvila.

Jos haluat uskaltautua Mäntyharjun megapoliksen villiin sykkeeseen, on keskustassa (n. 700-800m kävelymatka) mm. Ravintola Rosmarin, Kebab-Pizzeria Dada, Reissuravintola (S-Marketin talossa), Kurkiniemi, sekä kahviloita, baareja ja isoja ruokakauppoja. Salmelan taidekeskuksen yhteydessä on kesäravintola Kesäheinä, josta saa myös lounasta. Paikkakunnalla on myös thaimaalainen ruokapaikka, Krua Lawoe Thai Food! Myös torin vieressä palveleva Koivugrilli virvoittaa nälkäiset yölliset kulkijat. Keskustasta löydät Kaneliässän kahvilan, Pullapuodin ja asemalta Makasiinikahvilan.

Mitä muuta nähtävää siellä on?

Mäntyharjulla toimii mm. suosittu Taidekeskus Salmela, jonka näyttelyt ovat avoinna yleisölle kesällä päivittäin klo 11-18.

Salmela järjestää myös huikeita konsertteja, joiden aikataulu ja lipunmyynti löytyvät Salmelan nettisivuilta. Lauantaina 5.8. klo 18 on mm. Waltteri Torikan konsertti.

HUOM! Ilokuvafestivaalilla on yhteistyö Salmelan kanssa, ja festivaalin lipulla saat 2€ alennusta näyttelylipusta!

Iso-Pappilan museon sympaattiset näyttelyt kannattaa tsekata - Museokortti käy!

Salmelaa vastapäätä on Suomen toiseksi suurin puukirkko.

Mäntyharjulla on upea luonto ja paljon patikointi- ja melontareittejä - ja Repoveden kansallispuisto on kivenheiton päässä! Linkkumyllyn yrittäjät vuokraavat kanootteja, kajakkeja ja SUP-lautoja myös Mäntyharjun aseman vuokrauspisteestä!

Lue lisää Mäntyharjun nähtävyyksistä ja kiinnostavista paikoista täältä!

Sähköpyöriä ja SUP-lautoja voi nyt nyt vuokrata myös  täältä!

 

* Sanotaanko 'Mäntyharjulla' vai 'Mäntyharjussa'?

Hyvä kysymys. Vastauksemme on ainakin tänään, että fiiliksen mukaan - molempia kuulee päivittäisessä käytössä. 'Mäntyharjussa'-koulukunta perustelee käyttämäänsä muotoa sillä, että paikkakunnalla ei itse asiassa ole oikeaa harjua. Paikalliset käyttävät yleensä tätä versiota.

Mutta meidän mielestämme 'Mäntyharjulla' kuulostaa huolettomammalta, lomamaisemmalta, kevyemmältä ja ystävällisemmältä. Joten se on nyt käyttämämme muoto, mutta sovella vapaasti oman mielesi mukaan!

-

Kiitämme MÄNTYHARJUN KUNTAA, KULTTUURIPALVELUITA & KINOA,  Ilokuvafestivaalin uskollisia yhteistyökumppaneita! 

Tänä vuonna menossa mukana myös JOUTSAN KUNTA & JOUTSAN KINO, joka esittää Ilokuvafestivaalin ohjelmiston. 

Iso kiitos myös KAHVILA KANELIÄSSÄ! ❤ 

Ja MAAILMAN SUURIN KIITOS TAITEEN EDISTÄMISKESKUKSELLE, joka on tukenut tämän vuoden Ilokuvafestivaalia Mäntyharjulla ja Joutsassa!  ❤ ❤ ❤

ELOKUU ON ILOKUU!

seuraa myös somessa!