SUNNUNTAI 4.8.

HUOM! Ilokuvafestivaalin päivämäärät tänä vuonna ovat 1.-4.8.2024!

Ohjelmisto julkistetaan kesäkuun puolivälin jälkeen ja lipunmyynti alkaa heinäkuun alussa.

Voit lähettää toukokuun ajan toivomuksia elokuvista: roosa@me.com - laitathan otsikoksi: ILOKUVATOIVE!

-

KIITÄMME TAITEEN KESKUSTOIMIKUNTAA, MÄNTYHARJUN KUNTAA & KINOA,  JOUTSAN KUNTAA & KINOA, SYSMÄN KUNTAA & KINOA sekä KAHVILA KANELIÄSSÄÄ! ❤

P.S. Muutokset mahdollisia ja jopa todennäköisiä! ❤

*ALLA OLEVA OHJELMISTO ON VUODELTA 2023!

10.00 TARU PIENISTÄ SANKAREISTA (Argonuts)

Ranska 2023 / S / 1h 35min

Ohjaus: David Alaux, Eric Tosti, Jen-Francois Tosti

Pieni ja nokkela Kati-hiiri kutsuu sinut värikkääseen seikkailuun antiikin Kreikkaan!

Elämä muinaisen Kreikan kauniissa Iolkos satamakaupungissa on auvoisaa, kunnes meren jumala Poseidon uhkaa pyyhkäistä koko valtakunnan veden varaan. Yhdessä kissatoverinsa Samin kanssa Kati liittyy iäkkään mutta legendaarisen sankarin Iasonin retkikuntaan pyrkimyksenään pelastaa kotikaupunkinsa ja palauttaa rauha Iolkosiin. Matkallaan maailman ääriin ystävykset kohtaavat toinen toistaan kummempia ja hurjempia taruolentoja, mutta Katille arvoituksista suurin on kuitenkin se, mitä todellinen sankaruus vaatii ja voiko sen löytää myös pienen pienestä hiirestä?

TARU PIENISTÄ SANKAREISTA on hauska ja kekseliäs komediaseikkailu koko perheelle!

Levittäjä: Cinemanse, kiitos!

11.45 KOULU MAAILMAN LAIDALLA (A Yak in the Classroom)

Bhutan 2019 / S / 1h 49min

Ohjaus: Pawo Choyning Dorji

Ugyen asuu Bhutanin pääkaupungissa Thiumphussa ja unelmoi muusikon urasta Australiassa. Hänen opettajan koulutukseensa kuuluu harjoittelujakso kaukaisessa Lunanan kylässä, jonne on kahdeksan päivän patikkamatka lähimmästä kaupungista. Tuskaisen matkan jälkeen häntä aluksi hirvittää kylän alkeellinen elämä. Mutta pikkuhiljaa kyläläiset  - mukaanlukien luokkahuoneessa asuva jakki - sulattavat hänen sydämensä.

KOULU MAAILMAN LAIDALLA oli Oscar-ehdokkaana parhaana kansainvälisenä elokuvana eikä vähiten mieltä ylentävän tarinansa ja Himalajan upeiden maisemien ansiosta.

Suomen elokuvasäätiön maahantuontituki 2022.

Levittäjä: Cinema Mondo - kiitos! ♥

14.00 WANHA MARKKU

Suomi 2023 / S / 1h

Ohjaus: Markus Toivo

Markku rakensi talon perheelleen omin käsin, kuten vahvan miehen kuuluu. 
Hän ahkeroi aamusta iltaan, jotta hänen seitsemällä lapsellaan olisi katto päänsä päällä. Haaste oli kuitenkin liian suuri, ja lopulta Markku paloi loppuun. Hän päätyi jättämään perheensä ja katosi ulkomaille. 

Nyt, 30 vuotta myöhemmin, hän asuu samassa omakotitalossaan erakkona. Muu perhe on muuttanut pois jo aikoja sitten. Välit lapsiin ovat rikki. Vanhuuden päivinään hän yrittää yhä rakentaa taloa valmiiksi, mutta ketä varten?

Elokuvantekijä matkustaa lapsuudenkotiinsa kohtaamaan isänsä, jota ei koskaan oppinut tuntemaan. Yhdessä he rakentavat rautaista porttia keskeneräisen talon eteen samalla etsien kadonnutta yhteyttä toisiinsa.

15.45 UNIVERSUMIN KAIUT - KAIJA SAARIAHON MUSIIKKI

Suomi 2023 / S / 1h 20min

Ohjaus Riitta Rask

Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki -dokumenttielokuva kertoo Pariisissa uransa luoneesta, modernin musiikin säveltäjästä Kaija Saariahosta. Dokumentti seuraa Saariahon kypsymistä ujosta helsinkiläistytöstä maailman arvostetuimmaksi nykysäveltäjäksi. Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Riitta Rask.

Teatro Productions’in tuottama täyspitkä dokumenttielokuva on osaltaan yksi kiitos ja kunnianosoitus säveltäjä Saariaholle hänen vaikuttavasta lahjastaan suomalaiselle ja kansainvälisellekin musiikkitaiteelle. Saariahon musiikkia soitetaan laajasti eri puolilla maailmaa, konserttisaleissa, oopperalavoilla ja festivaaleilla. Dokumentissa teosten lähtöideoista ja taustoista kertovat säveltäjä itse sekä hänen työtoverinsa ja perheenjäsenensä.

Dokumenttia on kuvattu vuosina 2019-2022 Helsingin ja Tampereen lisäksi Tanskan Ebeltoftissa, Pariisissa, Venetsiassa sekä Barcelonassa. Dokumentti päättyy Italiaan, jossa Kaija Saariaholle myönnetään Venetsian Biennalen Kultainen Leijona elämäntyöpalkinto (The Golden Lion for Lifetime Achievement) vuonna 2021.  

Saariahon saamien kansainvälisten ja kotimaisten palkintojen sekä tunnustusten lista on mittava. Saariaho on saanut uransa aikana 24 kansainvälistä palkintoa ja tunnustusta. Vuonna 2020 BBC:n järjestämässä äänestyksessä Kaija Saariaho valittiin maailman merkittävimmäksi elossa olevaksi nykysäveltäjäksi. Myös New York Times valitsi Saariahon vuonna 2021 vuoden tärkeimmäksi nykysäveltäjäksi.

Levittäjä: Pirkanmaan elokuvakeskus - kiitos! ♥

17.30 DANCING QUEEN

Norja 2023 / S / 1h 30 min

Ohjaus: Aurora Gossé

12-vuotias Miina sekoaa kun kuuluisa hiphop-tanssija ED Win muuttaa kaupunkiin ja aloittaa hänen koulussaan. Miina rakastuu ja kun ED ilmoittaa perustavansa uuden tanssiryhmän kaupungin tanssikilpailua varten, Miina päättä mennä koe-esiintymiseen. Ongelma on vain, että hän ei osaa tanssia. Feelgood-elokuva koko perheelle. Elokuva rakkaudesta, tanssista ja siitä että pitää joskus uskaltaa heittäytyä tuntemattomaan saadakseen sen mitä haluaa.

Levitys: KinoScreen Illusion - kiitos! 

19.00 LITTLE RICHARD: I AM EVERYTHING

Yhdysvallat 2022 / K12 / 1h 41 min

Ohjaus: Lisa Cortez 

Rock-musiikki räjähti kuin supernova, kun Little Richard astui lavalle. Samalla tavalla Lisa Cortesin dokumentti räjäyttää valkoiseksi kalkittua amerikkalaista pophistoriaa ja korostaa sekä legendaarisen rock-ikonin vaikutusta että koko pophistorian afroamerikkalaisia juuria. Eksklusiivisen arkistomateriaalin kautta tähdet, kuten Mick Jagger, Paul McCartney ja Nile Rodgers, sekä mustan populaarikulttuurin tutkijat ja queer-historioitsijat kuvaavat Richardin ainutlaatuista uraa ja elämää.