TORSTAI 1.8.2024

HUOM! Ilokuvafestivaalin päivämäärät tänä vuonna ovat 1.-4.8.2024!

Ohjelmisto julkistetaan kesäkuun puolivälin jälkeen ja lipunmyynti alkaa heinäkuun alussa.

Voit lähettää toukokuun ajan toivomuksia elokuvista: roosa@me.com - laitathan otsikoksi: ILOKUVATOIVE!

-

KIITÄMME TAITEEN KESKUSTOIMIKUNTAA, MÄNTYHARJUN KUNTAA & KINOA,  JOUTSAN KUNTAA & KINOA, SYSMÄN KUNTAA & KINOA sekä KAHVILA KANELIÄSSÄÄ! ❤

 

Kiitos myös kaikille meitä auttaville ja kestäville elokuvalevittäjille, ja kannustavat & ihailevat erityismoikkaukset ja ylävitoset ‘festivaaliystävillemme’ Sensommar Filmfest, Kokkolan kinojuhlat, Savonlinnan luontoelokuvafestivaali, Refugee Film Festival - ja kiitos yhteistyöstä lauantai-illan yllätysennakkomme kanssa, Red Carpet Festival!

Muistetaan toki myös suuret ja kauniit Helsinki International Film Festival aka Rakkautta ja Anarkiaa sekä meitä dokumenttielokuvien ystäviä ilahduttava DocPoint - Espoo Cine, Tampere Film Festival ja tietysti uskomaton suomalainen klassikko Midnight Sun Film Festival Sodankylässä. Kyllä meidän suomalaisten elokuvanystävien kelpaa! ❤

15.45 KUPLA

Suomi 2022 / K12 / 1h 43 min

Ohjaus: Aleksi Salmenperä

Rooleissa: Stella Leppikorpi, Minna Haapkylä, Tommi Korpela, Anna-Maija Tuokko, Amos Brotherus

16-vuotias Eveliina näkee sattumalta äitinsä suutelevan toista naista. Vanhempiensa eroa peläten hän päättää puuttua tilanteeseen, lupaa kysymättä ja keinoja kaihtamatta.

 

Eveliinan elämässä onnistumisen mittariksi muodostuu isän ja äidin pysyminen yhdessä. Hänen mielestään paras keino tuhota äidin avioliiton ulkopuolinen suhde ja lähentää vanhemmat uudelleen on vaikeuksiin joutunut teinitytär.

 

Niinpä Eveliina heittäytyy moniongelmaiseksi. Siinä sivussa panoksiksi joutuu muutaman muunkin elämä. Silti Eveliina varjelee suunnitelmaansa viimeiseen asti ja omat salaiset selviytymiskeinonsa on aikuisillakin — kunnes kupla puhkeaa.

Levittäjä: Aurora Studios, kiitos! :)

18.00 BARBIE

Yhdysvallat 2023 / K7 / 1h 54min

Ohjaus: Greta Gerwig

Rooleissa: Margot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera

Elämä Barbiemaassa on täydellistä. Paitsi jos sinulla on eksistentiaalinen kriisi. Tai jos olet Ken. :)

Ohjaaja-käsikirjoittaja Greta Gerwig (Pikku Naisia, Lady Bird) tuo valkokankaille elokuvan BARBIE. Margot Robbie (Bombshell ja I, Tonya) on Barbie ja Ryan Gosling (La La Land, Half Nelson) on Ken. Muissa rooleissa nähdään mm. America Ferrera, Kate McKinnon, Michael Cera, Will Ferrell sekä Oscar-voittaja Helen Mirren.

 

Levittäjä: Warner Bros Finland - kiitos! ♥