PERJANTAI 2.8.2024

HUOM! Ilokuvafestivaalin päivämäärät tänä vuonna ovat 1.-4.8.2024!

Ohjelmisto julkistetaan kesäkuun puolivälin jälkeen ja lipunmyynti alkaa heinäkuun alussa.

Voit lähettää toukokuun ajan toivomuksia elokuvista: roosa@me.com - laitathan otsikoksi: ILOKUVATOIVE!

-

KIITÄMME TAITEEN KESKUSTOIMIKUNTAA, MÄNTYHARJUN KUNTAA & KINOA,  JOUTSAN KUNTAA & KINOA, SYSMÄN KUNTAA & KINOA sekä KAHVILA KANELIÄSSÄÄ! ❤

 

10.00 A MAN CALLED OTTO

Yhdysvallat 2022 / K12 / 2h 06min

Ohjaus: Marc Forster

Rooleissa: Tom Hanks, Mariana Trevino, Rachel Keller

Koomiseen ja koskettavaan bestselleriin perustuva A Man Called Otto kertoo tarinan äreästä leskestä Otto Andersonista (Tom Hanks), joka haluaa asioiden olevan järjestyksessä. Kun naapuriin muuttaa eloisa nuori perhe, hän tapaa haastajansa - nokkelan ja kolmatta lastaan odottavan Marisolin. Pian heidän välilleen muodostuu yllättävä ystävyys, joka kääntää Oton maailman ylösalaisin. Koe hauska, sydäntä lämmittävä tarina siitä, kuinka jotkut perheet löytyvät odottamattomimmista paikoista.

Elokuvan on ohjannut Marc Forster (Finding Neverland – tarinan lähteillä) ja pääosissa nähdään Tom Hanks (Philadelphia, Forrest Gump, Cast Away - Tuuliajolla), Mariana Treviño (Club the Cuervos), Rachel Keller (Fargo) ja Manuel Garcia-Rulfo (The Magnificent Seven). Elokuvan on käsikirjoittanut Oscar®-ehdokas David Magee (Paras sovitettu käsikirjoitus: Piin elämä, 2012 ja Finding Neverland – tarinan lähteillä, 2004) ja se perustuu Fredrik Backmanin kansainväliseen menestyskirjaan “Mies joka rakasti järjestystä”. Elokuva perustuu myös ruotsalaiseen elokuvaversioon, jonka käsikirjoitti ja ohjasi Hannes Holm. Elokuvan ovat tuottaneet Rita Wilson, Tom Hanks, Gary Goetzman ja Fredrik Wikström Nicastro.

Levittäjä: SF Film, kiitos! 

12.30 MRS HARRIS GOES TO PARIS

Englanti, Ranska 2022 / S / 1h 56min

Ohjaus: Anthony Fabian

Rooleissa: Leslie Manville, Isabelle Huppert, Jason Isaacs, Lambert Wilson

Rouva Harris lähtee Pariisiin on lumoava tarina päällisin puolin tavallisesta englantilaisesta taloudenhoitajasta, jonka haave omistaa Christian Diorin muotiluomus johdattaa hänet uskomattomaan seikkailuun Pariisissa.

Levittäjä: Finnkinon elokuvalevitys, kiitos! ♥

15.00 HAROLD FRYN TOIVEIKAS TAIVAL

Englanti 2023 / K12/ 1h 47min

Ohjaus: Hettie Macdonald

Rooleissa: Jim Broadbent, Penelope Wilton, Monica Gossmann, Maanuv Thiara

Harold on huomaamaton mies, joka on epäonnistunut elämässään kaikessa tärkeässä: aviomiehenä, isänä ja ystävänä. Nyt reilusti yli 60-vuotiaana Harold kuitenkin yllättää niin itsensä, vaimonsa, kuin kaikki muutkin. Kun Harold kuulee vanhan ystävänsä olevan saattohoidossa, hän tahtoo lähettää tälle surunvalittelunsa. Postiin käveltyään Haroldista kuitenkin tuntuu, ettei kirje ole tarpeeksi. Hetken mielijohteesta Harold lähtee jalan matkaan ystävänsä luo, ja pian matka koko maan halki tekee hänet tunnetuksi ympäri Englannin. Harold toivoo pelastavansa matkanteolla ystävänsä, mutta löytää samalla myös tien takaisin itseensä, ja lopulta kotiin.

HAROLD FRYN TOIVEIKAS TAIVAL on koskettava kertomus itsensä löytämisestä, anteeksiannosta ja hetkeen tarttumisesta. Hettie Macdonaldin (Normal People) elokuvan nimiroolissa nähdään Oscar-palkittu Jim Broadbent yhdessä ylistetyn Penelope Wiltonin (Downton Abbey) kanssa. Elokuva pohjautuu Rachel Joycen bestselleriin.

Levittäjä: Aurora Studios, kiitos!

Liput täältä!

17.30 GREATEST DAYS

Englanti 2023 / K12 / 1h 52min

Ohjaus: Coky Giedroyc

Rooleissa: Aisling Bea, Alice Lowe, Amaka Okafor, Jayde Adams

Valmistaudu laulun, tanssin ja nostalgian ilotulitukseen Take That -musikaalielokuvassa GREATEST DAYS!  

Mieltä kohottava tarina seuraa viiden tytön ystäväporukkaa teini-iästä aikuisuuteen. Nuoruuden kohokohta 1990-luvulla on heidän fanittamansa poikabändin keikka, ja 25 vuotta myöhemmin ystävykset saavat jälleen mahdollisuuden mennä katsomaan suosikkibändiään. Vuosien saatossa heidän elämänsä ovat muuttuneet monin eri tavoin, mutta eeppinen konsertti ja bändi, joka heidät aikanaan sitoi yhteen, auttavat heitä huomaamaan, että ystävyyden hienoimmat ajat ovat kenties vasta edessäpäin. Greatest Days on ajaton tarina ystävyyden voimasta.    

Elokuva perustuu Take That -hittimusikaaliin ”The Band” ja se sisältää bändin kaikki suurimmat hitit. Legendaarisen poikabändin jäsenet Gary Barlow, Mark Owen ja Howard Donald ovat olleet mukana elokuvan teossa. 

Greatest Days on kesän hyväntuulisin elokuva!

Levittäjä: Cinemanse, kiitos! ♥

20.00 KAPELLIMESTARI

Hollanti 2022 / K12 / 2h 17min

Ohjaus: Maria Peters

Rooleissa: Christanne de Bruijn, Richard Sammel, Peter Basham, Scott Turner Schofield

*Tertan valinta ♥

Upea elämänkertaelokuva ensimmäisestä naiskapellimestarista, joka valloittaa maailman konserttisalit.

1920-luvun New Yorkiin, Amsterdamiin ja Berliiniin sijoittuva Kapellimestari kertoo nuoren, orkesterinjohtajaksi tähtäävän Antonia Bricon rohkeasta taistelusta miesten hallitsemassa musiikkimaailmassa. Lahjakkaan nuoren naisen tavoitteet kyseenalaistetaan, mutta määrätietoisuutensa ansiosta hän pääsee lopulta opiskelemaan orkesterinjohtoa Berliiniin.

Debyyttinään Brico johtaa Berliinin filharmonikkoja, ollen samalla ensimmäinen naiskapellimestari orkesterin historiassa. Palattuaan Yhdysvaltoihin hän heiluttaa tahtipuikkoa myös New Yorkin filharmonikoiden johdossa.

Antonia Bricolla oli erityinen suhde Suomeen. Jean Sibelius oli ajanjakson ainoa merkittävä säveltäjä, joka lähestyi Bricoa kutsuen hänet johtamaan teoksiaan Suomeen. Brico vieraili Suomessa kahdesti II MS:n jälkeen johtaen muun muassa Helsingin ja Tampereen orkestereita. Bricon matkat Suomeen rahoitti Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA.

Levittäjä: Mediator Europe, kiitos! ♥